Passa al contingut principal

XVIII Concurs Fotogràfic Festa Major Fort Pienc 2019

Com cada any celebrem el Concurs Fotogràfic de la Festa Major de Fort Pienc.
Us deixem les bases d'aquest any 2019. 

Esperem la vostra participació!


XVIII CONCURS FOTOGRÀFIC  - 
“VIU LA FESTA MAJOR DE FORT PIENC”


BASES DEL CONCURS


PARTICIPANTS

Pot participar tothom que ho desitgi. La inscripció és oberta, gratuïta i sense límit d’edat.

TEMA

Actes de la Festa Major de Fort Pienc 2019.

OBRES

Cada participant podrà presentar un màxim de 5 fotografies.

No poden ser una sèrie del mateix acte.


No poden ser de retrats de persones han de ser dels actes de la festa major on aparegui la gent i entorn participant del acte i l'ambient de la festa.


PRESENTACIÓ

Les fotografies podran ser en blanc i negre o color, de mides 20x30 sense marge (a sang), sense reforçar i en paper fotogràfic.

IDENTIFICACIÓ

Al darrera de les fotografies que es presentin, hi haurà d’haver un “lema” o pseudònim que serà el mateix per a totes les fotografies del mateix/a concursant i l'acte al que correspon. A part es lliurarà un sobre tancat on caldrà que: a l'exterior hi consti el “lema” o pseudònim i a l'interior el nom i cognoms de l'autor/a, l'adreça, el telèfon i el correu electrònic.

TERMINI D'ADMISIÓ

Tots els participants hauran de lliurar les fotografies dins els períodes del 17 de juny al 26 de juliol de 2019.

TRAMESA

Es podran lliurar a les següents entitats:

- A l'Espai d'Entitats de Fort Pienc - C/ Ali-bei 94-96 - Tel: 93-231-11-46


- Al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc - Plaça Fort Pienc - Tel: 93-231-78-27


Les fotografies passaran a ser propietat de l'organització , així com els seus drets de reproducció. El nom de l'autor sempre serà esmentat. Tot aquest material passarà a formar part de l'Arxiu Històric Fort Pienc.


JURAT I VEREDICTE

El jurat estarà format per tres persones qualificades de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya que resoldran el veredicte. El veredicte es farà públic durant el mes d'octubre.

PREMIS

Un primer premi de 100€

Un segon premi de 50€


Un tercer premi que consistirà en un llibre de fotografia.


Tots els concursants rebran un record detall per la seva participació.


Si hi ha algun menor premiat aquest haurà d'anar acompanya dels pares o tutors legals.


El lliurament de premis s'efectuarà al Centre Cívic Fort Pienc entre els mesos d'octubre i novembre de 2019.


ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en el concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases. L'organització es reserva el dret de modificar-les en cas de que sigui necessari.

                                                                                     Col·laboren: 


Entrades populars d'aquest blog

El Nom del nostre barri

Molta gent ens pregunta perquè el nostre barri es diu Fort Pienc. Ara mateix us ho explicarem: El 1714, quan Barcelona va caure davant de les tropes Borbòniques, i es va firmar el Decret de Nova Planta, Felip V va fer construir la Ciutadella i dos petits forts més: el fuerte de Don Carlos que estava a la Barceloneta, i el fuerte Pio que estava a la confluència de Marina, Alí Bei, Ausias Marc i la carretera de Ribes. El fuerte Pio va rebre aquest nom perquè el comandant del Fort era Francesco Pio di Savoia Moura y de Corte Real, un personatge molt poderós que també es coneixia amb el nom de Principe Pio i que a Madrid dona nom, entre altres, a una estació de ferrocarril. El fort tenia la missió protegir Barcelona dels atacs que vinguessin de França, ja que estava a tocar de la carretera de Ribes que era el camí d'entrada a la ciutat des del Vallès. Però ben aviat es va poder veure que la distancia fins a la Ciutadella i, per tant,el seu aïllament, el feien molt vulnerable als atacs

Publicació del llibre "Fort Pienc, ahir i avui"

Desprès de 4 anys de treball, l'Arxiu Històric Fort Pienc edita, amb el suport del Districte de L'Eixample, el seu primer llibre. Com es descriu a la introducció: "L'AHFP treu a la llum aquest llibre amb la voluntat de donar a conèixer als nostre veïns i veïnes els grans canvis que ha sofert el nostre barri en els últims 30 anys" El llibre és un recull de fotografies comparatives : abans i desprès, així a la plana esquerra es veu la fotografia antiga i a la dreta s'ha intentat reproduir la mateixa imatge en els primers mesos de l'any 2004. No ha estat fàcil,ens hem adonat de la quantitat de arbres i mobiliari urbà que ens tots aquests anys han poblat els nostres carrers i places que han feta que moltes vegades sigui difícil reproduir el mateix angle. Totes les imatges antigues, excepte dues que són postals, són donació de veïns del barri. Les noves han estat fetes pels mateixos veïns o pels autors de llibre: Joan Mayoral i Gisela

Exposició "La Central Catalana de Electricidad"

  La Central Catalana de Electricidad El 1896, la " Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas " va fundar la " Central Catalana de Electricidad SA " per produir electricitat. Per això va construir un edifici a l'avinguda de Vilanova prop de l' Estació del Nord . El projecte es va encarregar a l'arquitecte Pere Falqués i la central va començar a funcionar el 1897. Als seus inicis va ser una central tèrmica productora amb 5 grups de vapor moguts per carbó que produïen corrent altern. En una segona fase,1918, els turboalternadors van quedar fora de servei i l'edifici va deixar de ser una central productora per convertir-se en una estació transformadora/convertidora de corrent altern a corrent continu. En el seu darrer i últim període, l'any 1977, l'edifici quedarà fora de servei perdent definitivament els usos industrials i convertint-se en oficines i un espai pels serveis comercials de "Hidroelèctrica de Catalunya. Avui la part històr