Qui som?

L´Arxiu Històric Fort Pienc es va fundar al juny de 2003 després de l´exposició “Fort Pienc en fotografia”al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.Va començar a treballar la tardor del 2003 i al juny de 2004 inaugurava la seva primera exposició.

Esta integrat per persones que coneixen i estimen el barri de Fort Pienc, i que conscients dels nombrosos canvis que s´han anat produint en els últims 40 anys, han volgut preservar la memòria d'uns altres temps quan el nostre barri estava marcat per l´Estació del Nord i els seus tallers, quan les vies de tren tallaven els carrers o les petites indústries i les agències de transport ocupaven illes senceres de cases. Volem recuperar tot allò que ara veiem molt llunyà i que de vegades al més joves, fins hi tot, els resulta difícil d'imaginar.

L´Arxiu vol recollir tot el material possible: fotografies, postals, pel·lícules, cartells, programes de festes i d'altres activitats. Però sobretot vol recuperar i preservar la memòria de la gent, de com vivia, treballava i es divertia...de com era el nostre barri no fa tants anys.

La majoria de material que rebem prové dels que nosaltres anomenem “calaixos de menjador”, coses que durant anys la gent a anat guardant com a record i que ara veuen com l´arxiu és el lloc on tot això té un sentit. També intentem recuperar les coses que d´altra forma podrien acabar a les escombreries o als Encants. Sabem que és una feina inacabable perque és com construir un puzle gegant on peça a peça es va recuperant poc a poc una part de la memòria del barri i dels veïns en petits bocinets.

El nostre fons prové de les donacions i de les cessions de material que ens fan els veïns i simpatitzants. L´Arxiu escaneja o duplica els materials i ho documenta. És una feina ingent que no s´acaba mai i que anem fent poc a poc. El nostre lema és “dels veïns pels veïns”
El nostre compromís és amb Fort Pienc i així cada festa major oferim als nostres veïns la possibilitat de recuperar un bocinet de memòria amb l´exposició que fem i en la que hem treballat tot l´any. També participem amb d´altres arxius locals i amb col·laborem amb les administracions quan ens ho demanen. Tenim diverses publicacions. 


Estem al local d'Entitats de FortPienc ,  C/. d'Ali-Bei 94-96 de Barcelona

Us podeu posar en contacte amb nosaltres via e-mail:               ahfortpienc@gmail.com
o trucant al telefon 93 231 11 46 dimarts i dijous de 6 a 8 de la tarda.