Passa al contingut principal

L'Arxiu visita l'IES Angeleta Ferrer

Visita a l'IES Angeleta Ferrer

El 14 de març l'arxiu històric va anar a l'IES Angeleta Ferrer del carrer de la Marina.

Els alumnes de primer i segon d'ESO ens van demanar ajuda perquè volien saber que hi havia abans al lloc a on ara està la seva escola.

L'arxiu va explicar de manera breu que hi havia abans de l'institut i els va portar materials diversos: revistes a on es podien veure les reivindicacions i es podien comptar tots els anys que feia que s'estava demanant el nou centre, fotografies dels actes reivindicatius, uns mapes d'anys diversos a on es podia apreciar els canvis de l'espai i de tot el barri del voltant.

Ens demanaven tota aquesta informació perquè els alumnes participen en el projecte "Cinema en curs", un projecte pedagògic que apropa el cinema a escoles i instituts.Els alumnes fan un curt o documental i en el procés aprenen el funcionament i els mecanismes del que cal fer i de com es fa la feina.

Aquest projecte es va iniciar a Catalunya l'any 2005 i actualment té presència a la resta d'Espanya i també del món.

Ara amb el material que l'arxiu els va facilitar i les seves propostes han d'articular el seu documental i sobretot fer-lo realitat. 

https://www.cinemaencurs.org/ca/post-diari/ens-visita-la-gisela-boronat-de-larxiu-fort-piencEntrades populars d'aquest blog

Exposició del 20è aniversari dels equipaments de L'illa Fort Pienc

De "L'illa Fitxet" a L'illa Fort Pienc al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc Amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la inauguració de la plaça Fort Pienc. L'Arxiu torna a  exhibir l'exposició  "De l'illa Fichet a l'illa Fort Pienc". La inauguració serà el dimarts 12 de setembre  a les 19h a la sala d'exposicions del centre cívic Fort Pienc i es podrà veure fins l'11 d'octubre .

Inauguració exposició "Estació del Nord més de 160 anys d'història"

 Exposició Estació del Nord més de 160 anys d'història El dijous 8 de juny es va inaugurar l'exposició "Estació del Nord, més de 160 anys d'història" al Centre cívic Ateneu Fort Pienc i que es podrà veure fins al 21 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L'exposició és una part del treball que ha fet l'arxiu en aquest any i que explica amb 37 fotografies, plànols i un petit audiovisual amb tota la història de l'Estació des de la seva inauguració l'any 1862 i fins a l'actualitat. Hi ha fotos de l'edifici, però també del que va passar a l'estació, entenent-la com un espai on les persones i les circumstàncies històriques han deixat la seva petjada. Per poder fer l'exposició hem treballat amb: l'Arxiu Nacional de Catalunya, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, l'Arxiu Municipal del Districte de l'Eixample, l'arxiu de la COAC, el Archivo Histórico Ferroviario de Madrid i el Museu del Ferrocarril de Vilanova.

ACTE FINAL DE LES TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA

TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA   ACTE  FINAL  El passat dimecres 21 de juny es fa fer l'acte final de les Taules de Memòria de Barcelona. Estaven convidats a assistir tots els participants de les taules, tant pel que fa a entitats de memòria històrica com tècnics o fins i tot consellers de Districte. La reunió va tenir dues parts: la primera consistia a treballar en grups separats i es van tractar 4 aspectes: Protocols de comunicació  interna-externa. Treballs amb esdeveniments i rutes i altres accions. Treball en xarxa entre entitats i dinàmica de les taules. Estratègia global. Cada grup tenia un nombre determinat de participants i allí es van debatre les diferents qüestions que les persones anaven proposant i s'apuntaven en una pissarra per poder treure unes conclusions que, posteriorment, es van posar en comú a la segona part de la reunió, ja amb tots els participants junts.  L'acte va servir per tancar i fer una valoració de tot el treball fet en aquests últims quatre anys