Passa al contingut principal

Visita al refugi antiaeri del MDP

Visita al refugi antiaeri de l'escola de la Mare del Diví Pastor.


El passat dimarts 14 de juny, dins del programa de festa major 2022, vam organitzar una visita comentada al refugi antiaeri de l'escola de la Mare del Diví Pastor situada al carrer Bailèn 38 i que durant la guerra civil va ser la seu del "Sindicato de la edificación madera y decoración" de la CNT.

La proposta va ser tot un èxit.

Va haver-hi moltes persones interessades a fer la visita i tot i fer dos grups vam deixar a molta gent sense plaça perquè les dimensions de l'espai no permeten fer grups massa nombrosos.

Probablement, a la tardor tornarem a fer alguna visita més. Per això si esteu interessats a fer la visita, estigueu pendents del blog de l'arxiu, ja que allí publicarem les noves convocatòries.

També volem agrair a la directora de l'escola, la germana Celina Prieto, la seva amabilitat i bona disposició a mostrar-nos i explicar-nos la història del refugi. Ella ens va fer les dues visites i ens va contar molts detalls i anècdotes sobre el refugi que van enriquir encara més un espai que en si mateix ja és prou interessant.

foto: Albert Folch

foto: Albert Folch

foto: Albert Folch

foto: Albert Folch

foto: Albert Folch


Entrades populars d'aquest blog

Exposició del 20è aniversari dels equipaments de L'illa Fort Pienc

De "L'illa Fitxet" a L'illa Fort Pienc al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc Amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la inauguració de la plaça Fort Pienc. L'Arxiu torna a  exhibir l'exposició  "De l'illa Fichet a l'illa Fort Pienc". La inauguració serà el dimarts 12 de setembre  a les 19h a la sala d'exposicions del centre cívic Fort Pienc i es podrà veure fins l'11 d'octubre .

Inauguració exposició "Estació del Nord més de 160 anys d'història"

 Exposició Estació del Nord més de 160 anys d'història El dijous 8 de juny es va inaugurar l'exposició "Estació del Nord, més de 160 anys d'història" al Centre cívic Ateneu Fort Pienc i que es podrà veure fins al 21 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L'exposició és una part del treball que ha fet l'arxiu en aquest any i que explica amb 37 fotografies, plànols i un petit audiovisual amb tota la història de l'Estació des de la seva inauguració l'any 1862 i fins a l'actualitat. Hi ha fotos de l'edifici, però també del que va passar a l'estació, entenent-la com un espai on les persones i les circumstàncies històriques han deixat la seva petjada. Per poder fer l'exposició hem treballat amb: l'Arxiu Nacional de Catalunya, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, l'Arxiu Municipal del Districte de l'Eixample, l'arxiu de la COAC, el Archivo Histórico Ferroviario de Madrid i el Museu del Ferrocarril de Vilanova.

ACTE FINAL DE LES TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA

TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA   ACTE  FINAL  El passat dimecres 21 de juny es fa fer l'acte final de les Taules de Memòria de Barcelona. Estaven convidats a assistir tots els participants de les taules, tant pel que fa a entitats de memòria històrica com tècnics o fins i tot consellers de Districte. La reunió va tenir dues parts: la primera consistia a treballar en grups separats i es van tractar 4 aspectes: Protocols de comunicació  interna-externa. Treballs amb esdeveniments i rutes i altres accions. Treball en xarxa entre entitats i dinàmica de les taules. Estratègia global. Cada grup tenia un nombre determinat de participants i allí es van debatre les diferents qüestions que les persones anaven proposant i s'apuntaven en una pissarra per poder treure unes conclusions que, posteriorment, es van posar en comú a la segona part de la reunió, ja amb tots els participants junts.  L'acte va servir per tancar i fer una valoració de tot el treball fet en aquests últims quatre anys