Passa al contingut principal

Inauguració exposició: De "L'illa Fitxet" a L'illa Fort Pienc al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.

El dijous 9 de juny es va inaugurar l'exposició De "L'illa Fitxet" a L'illa Fort Pienc al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.

Després de 2 anys de restriccions vam tornar a fer una inauguració amb públic i parlaments, com abans de la pandèmia.

La mostra que presenta aquest any l'arxiu és un recorregut històric per l'actual l'illa Fort Pienc.

Podreu veure l'estat en què estava l'illa abans de començar les reivindicacions, el procés d'enderrocament dels magatzems i la fàbrica, i la posterior construcció de tots els equipaments que avui podem gaudir tot el veïnat.

A través de plànols, fotografies i revistes veureu com van anar avançant les obres i els esforços que va fer l'Associació de veïns i veïnes Fort Pienc per aconseguir els equipaments de proximitat i públics que necessitava el barri.

Sense oblidar la construcció de la plaça Fort Pienc que s'ha convertit en un espai de centralitat d'una gran part del barri, una mena de plaça de poble i un lloc de trobada i de vida per tothom.

L'exposició es podrà veure fins al 18 de juliol.

Us deixem un vídeo que acompanya la exposició i unes imatges de la inauguració: 

                                                Vídeo construcció de equipaments de l'Illa Fort Pienc


foto: Daniel Rovira Soler

foto: Daniel Rovira Soler

foto: Daniel Rovira Soler

foto: Albert Folch

foto: Albert Folch

foto: Albert Folch


 


Entrades populars d'aquest blog

Exposició del 20è aniversari dels equipaments de L'illa Fort Pienc

De "L'illa Fitxet" a L'illa Fort Pienc al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc Amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la inauguració de la plaça Fort Pienc. L'Arxiu torna a  exhibir l'exposició  "De l'illa Fichet a l'illa Fort Pienc". La inauguració serà el dimarts 12 de setembre  a les 19h a la sala d'exposicions del centre cívic Fort Pienc i es podrà veure fins l'11 d'octubre .

Inauguració exposició "Estació del Nord més de 160 anys d'història"

 Exposició Estació del Nord més de 160 anys d'història El dijous 8 de juny es va inaugurar l'exposició "Estació del Nord, més de 160 anys d'història" al Centre cívic Ateneu Fort Pienc i que es podrà veure fins al 21 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L'exposició és una part del treball que ha fet l'arxiu en aquest any i que explica amb 37 fotografies, plànols i un petit audiovisual amb tota la història de l'Estació des de la seva inauguració l'any 1862 i fins a l'actualitat. Hi ha fotos de l'edifici, però també del que va passar a l'estació, entenent-la com un espai on les persones i les circumstàncies històriques han deixat la seva petjada. Per poder fer l'exposició hem treballat amb: l'Arxiu Nacional de Catalunya, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, l'Arxiu Municipal del Districte de l'Eixample, l'arxiu de la COAC, el Archivo Histórico Ferroviario de Madrid i el Museu del Ferrocarril de Vilanova.

ACTE FINAL DE LES TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA

TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA   ACTE  FINAL  El passat dimecres 21 de juny es fa fer l'acte final de les Taules de Memòria de Barcelona. Estaven convidats a assistir tots els participants de les taules, tant pel que fa a entitats de memòria històrica com tècnics o fins i tot consellers de Districte. La reunió va tenir dues parts: la primera consistia a treballar en grups separats i es van tractar 4 aspectes: Protocols de comunicació  interna-externa. Treballs amb esdeveniments i rutes i altres accions. Treball en xarxa entre entitats i dinàmica de les taules. Estratègia global. Cada grup tenia un nombre determinat de participants i allí es van debatre les diferents qüestions que les persones anaven proposant i s'apuntaven en una pissarra per poder treure unes conclusions que, posteriorment, es van posar en comú a la segona part de la reunió, ja amb tots els participants junts.  L'acte va servir per tancar i fer una valoració de tot el treball fet en aquests últims quatre anys