Passa al contingut principal

Els Centres d'Estudi funcionament i patrimoni

El passat dissabte 5 de juliol, els companys i companyes de Nou Barris van organitzar al Centre Cívic de Can Basté una trobada d'arxius i de grups de treball de Barcelona.

Van assistir:
• El Centre d'Estudis Ignasi Iglesias de Sant Andreu
• El Taller d'Història de Gràcia
• El Centre de Recerca històrica del Poble Sec
• El Institut Ramon Muntaner
• El Taller d'Història Clot-Camp de l'Arpa
• L'Arxiu i Centre de Documentació de la Mina
• El Centre Cívic del Coll
• El Centre d'estudis Montjuïc
• El Grup d'Història de Nou Barris
• L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris
• L'Arxiu Històric Fort Pienc

Aquesta és una de les trobades que ens permeten trobar un espai on poder parlar de manera tranquil·la i relaxada del que fem. A més de poder posar en comú els nostres respectius treballs i la forma de funcionament de cada grup.
Aquesta vegada es van fer unes propostes prèvies que són les que van donar el tret de sortida als debats i ens va permetre centrar-nos en uns punts concrets.

La jornada estava organitzada en dos tallers on es van parlar de dos temes molt diferents:

1. El funcionament intern de les entitats (organització, activitats, canals de difusió).

2. El patrimoni: conèixer i intercanviar maneres de fer sobre la conservació i difusió del patrimoni dels barris.

A cada grup hi havia una persona que feia de relatora i anava apuntant totes les qüestions,
propostes i reflexions.....per poder redactar unes conclusions i fer-les arribar a la resta de participants.

També està previst fer unes conclusions finals, ja a posteriori, que es faran arribar a cadascun dels grups participants.

Va ser un matí molt interessant i enriquidor que ens va permetre veure altres formes de pensar i funcionar diferents de la nostra i que ens va aportar noves idees per treball en un futur.Entrades populars d'aquest blog

Exposició del 20è aniversari dels equipaments de L'illa Fort Pienc

De "L'illa Fitxet" a L'illa Fort Pienc al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc Amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la inauguració de la plaça Fort Pienc. L'Arxiu torna a  exhibir l'exposició  "De l'illa Fichet a l'illa Fort Pienc". La inauguració serà el dimarts 12 de setembre  a les 19h a la sala d'exposicions del centre cívic Fort Pienc i es podrà veure fins l'11 d'octubre .

Inauguració exposició "Estació del Nord més de 160 anys d'història"

 Exposició Estació del Nord més de 160 anys d'història El dijous 8 de juny es va inaugurar l'exposició "Estació del Nord, més de 160 anys d'història" al Centre cívic Ateneu Fort Pienc i que es podrà veure fins al 21 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L'exposició és una part del treball que ha fet l'arxiu en aquest any i que explica amb 37 fotografies, plànols i un petit audiovisual amb tota la història de l'Estació des de la seva inauguració l'any 1862 i fins a l'actualitat. Hi ha fotos de l'edifici, però també del que va passar a l'estació, entenent-la com un espai on les persones i les circumstàncies històriques han deixat la seva petjada. Per poder fer l'exposició hem treballat amb: l'Arxiu Nacional de Catalunya, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, l'Arxiu Municipal del Districte de l'Eixample, l'arxiu de la COAC, el Archivo Histórico Ferroviario de Madrid i el Museu del Ferrocarril de Vilanova.

ACTE FINAL DE LES TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA

TAULES DE MEMÒRIA HISTÒRICA   ACTE  FINAL  El passat dimecres 21 de juny es fa fer l'acte final de les Taules de Memòria de Barcelona. Estaven convidats a assistir tots els participants de les taules, tant pel que fa a entitats de memòria històrica com tècnics o fins i tot consellers de Districte. La reunió va tenir dues parts: la primera consistia a treballar en grups separats i es van tractar 4 aspectes: Protocols de comunicació  interna-externa. Treballs amb esdeveniments i rutes i altres accions. Treball en xarxa entre entitats i dinàmica de les taules. Estratègia global. Cada grup tenia un nombre determinat de participants i allí es van debatre les diferents qüestions que les persones anaven proposant i s'apuntaven en una pissarra per poder treure unes conclusions que, posteriorment, es van posar en comú a la segona part de la reunió, ja amb tots els participants junts.  L'acte va servir per tancar i fer una valoració de tot el treball fet en aquests últims quatre anys