Passa al contingut principal

Reivindicacions en els pressupostos participatius 2024 de l'Ajuntament de Barcelona

Pressupostos participatius

Com ja sabeu, l'Ajuntament de Barcelona ha convocat uns nous pressupostos participatius aquest any 2024 https://www.decidim.barcelona.

L'Arxiu ha presentat dues propostes a la convocatòria. La primera, té a veure amb la recuperació de la memòria històrica i la segona, amb la conservació del patrimoni de la ciutat.

Us expliquem.

Per una banda, hem demanat la compra d'un petit solar situat al carrer Marina 199 per convertir-lo en una zona verda i fer créixer l'interior d'illa Clotilde Cerdà, però, també, perquè en aquest punt, travessaven dos dels camins històrics del Pla de Barcelona: l'antiga carretera d'Horta, que sortia del Portal Nou de la Muralla i travessava el territori fins a Horta, i el Camí dels Enamorats, també conegut com el camí de la Séquia Comtal, que anava en paral·lel al Rec i que encara podem caminar convertit en un carrer de la ciutat.

La nostra proposta vol recuperar un espai per al barri i, alhora, senyalitzar un indret de memòria històrica que és desconegut per la major part del veïnat.

Aquesta proposta està feta en col·laboració amb l'Institut Angeleta Ferrer.

Demanem que es transformi en jardí i s'adeqüi l'espai per a usos ciutadans i que es senyalitzin els dos camins a terra amb paviments diferenciats. Tot això s'hauria d'acompanyar d'algun plafó explicatiu.

La segona proposta és demanar la reparació i restauració del Pont de Marina, una de les icones del barri, a més de ser un vial de pas diari de vianants i vehicles.

Aquest monument, que està catalogat, es troba en un estat de conservació deplorable, amb els pilars que subjectaven els fanals amb xarxes protectores per evitar la caiguda de pedres, a més d’haver esquerdes i humitats a l‘estructura.


Demanem que, tenint en compte que l'any 2028 el pont celebrà el seu primer centenari, fora molt bona idea restaurar-lo i retornar-li el seu aspecte original. Proposta que s’ha destacat en l’article de La Vanguardia del 4 de desembre de 2024

https://www.lavanguardia.com/encatala/20241204/10168395/els-barcelonins-destapen-els-racons-mes-oblidatsdels-seus-barris-30.html

Aquestes són dues de les propostes que fem i que, si voleu, podeu comentar entrant a la pàgina https://www.decidim.barcelona. Quants més comentaris positius i suports rebin, més possibilitats poden tenir de ser acceptades.

Ara hem d'esperar al 24 de gener per saber si han estat acceptades i poder passar a les següents fases que inclou la votació dels projectes per part de la ciutadania.

Us anirem informant.

Entrades populars d'aquest blog

Exposició de l'any 2024

Exposició de juny de l'any 2024  El Fort Pienc industrial  S. XIX - S. XX Ja estem acabant de preparar l'exposició d'aquest any 2024. El dijous 13 de juny a les 19.30 h . farem la inauguració, com cada any, al CC Ateneu Fort Pienc. El barri del Fort Pienc té un passat industrial desconegut. Des de la meitat del segle XIX i gairebé fins al segle XXI el territori ha estat ocupat per fàbriques, tallers i empreses. La història del passat industrial del Fort Pienc és en realitat l'evolució dels últims 175 anys d'història de Barcelona, que es repeteix gairebé a tota la ciutat i cada barri cadascun amb les seves pròpies característiques. A grans trets veurem reflectit el trasllat de les indústries fora de les muralles, el naixement i desenvolupament de l'Eixample moltes vegades complicat, el traçat i obertura dels nous carrers de la quadrícula Cerdà que moltes vegades entraven en conflicte amb els antics camins i els parcel·laris dels antics pobles de Pla, la convivèn...

Inauguració de l'exposició "El Fort Pienc industrial. S. XIX-S. XX"

Inaugurada l'esposició  "El Fort Pienc industrial. S. XIX-S. al CC Ateneu Fort Pienc 17/06/2024 El dijous 13 de juny es va inaugurar l'exposició de l'arxiu: "El Fort Pienc industrial. S. XIX-S. XX" on es fa un recorregut pel passat industrial de barri, un gran desconegut per la major part del veïnat. La inauguració va estar molt animada i ens va acompanyar la Mercè Tatjer geògrafa i historiadora que ens ha donat molt suport en el procés de recerca. També va assistir alguns dels familiars dels propietaris de les empreses que ens han proporcionat molta de la informació que hem usat en l'exposició ì des d'aquí volem agrair als Camps (de Camps i Fabrés), a Imma Panyella (Aldrufeu Hermanos) i a Salvador Gil (Laurendor) la seva ajuda incondicional quan els hi vam demanar. Per a aquesta exposició hem pogut recopilar 273 empreses de diverses èpoques i les hem situat al damunt d'uns plànols. Per fer-ho més fàcil hem dividit el barri en tres zones: la prime...

A l'Arxiu ens otorgan la medalla d'honor per la seva trajectoria

El Districte de l'Eixample dona a l'Arxiu Històric Fort Pienc una de les dues medalles d'honor que atorga cada any El passat dijous 16 de maig el Districte de l'Eixample va donar a l'Arxiu Històric Fort Pienc una de les dues medalles d'honor que atorga cada any. Concretament la dedicada a entitats. La medalla d'honor és un reconeixement que fa l'Ajuntament de Barcelona a la tasca feta per una persona o entitat per la ciutat o per algun dels seus barris. Cada Districte en pot donar dues cada any i l'Ajuntament (la Casa Gran) també atorga alguna més a persones o entitats destacades, que tot i no treballar per cap Districte en concret, en són mereixedores per la seva tasca en favor de la ciutat. En el cas de l'arxiu es dona el premi a un projecte que enguany compleix 20 anys i que va ser pioner al Districte en el camp de la recerca històrica al barri del Fort Pienc. L'arxiu va poder ser realitat gràcies al suport de l'Associació de Veïns i V...